Sigortajans

Sektörel Sigorta Günlüğü “200′den fazla kaynaktan derlenmektedir”
Takip et!

Deprem Sigortasında Limit Artışı

Kasım26

Zorunlu Deprem Sigortası üst sınırı 2009 yılı için 120 bin YTL’den 140 bin YTL’ye yükseltildi. 2009 yılı için dediğimize göre YTL’leri TL olarak kabul etmek gerekir sanırım.

Limit artışı için yapı tarzı ayırt edileyecek ve teminat mesken başına verilebilecek. Konu ile ilgili tebliğ, Hazine Müsteşarlığı tarafında Resmi Gazete’de yayınlandı.

Ayrıca, sigorta bedeli hesabında esas alınacak metrekare bedeli çelik, betonarme karkas yapılar için yüzde 12 artırılarak 490 YTL’den 550 YTL’ye, yığma kagir yapılar için yüzde 13 artırılarak 350 YTL’den 395 YTL’ye, diğer yapılar için de yüzde 11 artışla 185 YTL’den 205 YTL’ye yükseltildi.

Ödenecek prim, tespit edilen sigorta bedeline, deprem bölgesine ve yapı tarzına göre ilgili tarife uygulanmak suretiyle bulunan tutara 10 YTL ilave edilerek hesaplanacak. İstanbul ili dahilinde bulunan rizikolar için bu tutar 15 YTL olarak uygulanacak.

Apartman ve sitelerde, yönetici tarafından yaptırılan ve en az sekiz bağımsız bölümü içeren toplu sigortalarda, belirtilen tarife fiyatları üzerinden yüzde 20 oranında indirim yapılacak. Poliçe süresinin sonunda sigortanın 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için ilgili tarife fiyatları üzerinden ayrıca yüzde 20 oranında indirim yapılacak. Ödenecek primin asgari tutarı, deprem bölgesine ve yapı tarzına göre herhangi bir ayrım yapılmaksızın herhalde 25 YTL olacak.

Yeni tarife ve talimat 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bu yazı, konuyla ilgili Referans Gazetesi haberi ve Resmi Gazete tebliğinden düzenlenmiştir.

Bu yazı etiketlenmemiş.

E-posta gizli kalacak.

Website örneği

Yorumunuz: