Sigortajans

Sektörel Sigorta Günlüğü “200′den fazla kaynaktan derlenmektedir”
Takip et!

Yeni Ürün Üretmek Çok mu Zor?

Eylül28

Sektörde ihtiyaçlar belli, bunları karşılayan ürünler de mevcut. Hatta bu ürünlerle ilgili bir çok da ek özellik sunuluyor. Fakat yeni ürün üretmek konusunda sektörde büyük bir gelişme gözlemlenemiyor. Bu ihtiyaçlar gelişmiyor veya değişmiyor anlamına mı geliyor? Bence hayır!

Halkbank bu konuda bir atılım içinde ve işbirliği yaptığı Birlik Sigorta A.Ş. ile yeni ürünler peşinde. Bir banka olduğu için, elinde bulunan müşteri verisini analiz etmek ve kendi ürününü geliştirirken, başka bir ürünle değer katmak konusunda oldukça avantajlı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bir ilk olarak “KİS” kısaltmasıyla, Kredi İşsizlik Sigortası ürününü tanıtmıştı. Bir kredi aldınız ve geri ödeme sürecinde işinizi kaybettiniz. Bu durumda sigortanızın devreye girdiği ve mağdur kalmamanızı sağlayan bir üründü bu. Şimdi de ödediğiniz faturalarla ilgili bir kampanyaları var.

Bu kampanya ile, eğer 3 adet otomatik ödeme talimatı verirseniz, Halkbank işsiz kalmanız durumunda bir yıllık fatura borcunuzu aylık 200 ve yıllık 2400 YTL. limitlerle, Birlik Sigorta güvencesiyle teminat altına alıyor. Eğer Halkbank‘ta otomatik ödeme talimatınız mevcutsa,bu durumda bu talimatların adedini 5′e çıkarmanız da bu kampanyadan faydalanmanız için yeterli oluyor.

Varsayalım evinizde bir telefon, elektrik ve su kullanıyorsunuz. Her ay düzenli olarak bu hizmetlerle ilgili faturalar geliyor. Eğer bunlarla ilgili bir otomatik ödeme talimatınız yoksa, böyle bir kampanya ile, hem fatura takip etme zahmetinde kurtulabilir, hem de işsiz kalırsanız faturalarınızın ödenmesini garanti edebilirsiniz. Bu açıdan kampanya çok mantıklı görünüyor. Fakat, “Bir yıl bittikten sonra ne olacak?” ve “Benim otomatik ödemelerim başka bir bankada. Bu kampanya için tekrar işlem yaptırmaya değer mi?” sorularıyla ilgili cevaplarla, kampanyanın ne kadar başarılı olacağını ancak tahmin edebiliriz.

Etiketler:

“Yeni Ürün Üretmek Çok mu Zor?”

4 Yorum
  1. 7 Kasım 2008 saat 4:00 pm İhtiyaca Yönelik Ürün ve Beraberindeki Başarı | Sigortajans diyor ki:

    [...] yeni ürün ütermek ve ihtiyaçları doğru tespit etmekle ilgili yazımızı hatırlarlar. Bahsettiğimiz ürünün bir benzeri Garanti Emeklilik tarafında üretilmiş ve ayda [...]

  2. 25 Kasım 2008 saat 10:09 pm Başak Groupama’dan Yeniliklere Devam Haberi | Sigortajans diyor ki:

    [...] Daha dün, Başak Groupama‘nın yeni uygulaması kısa mesajla Trafik Sigortası primlerinin öğrenilebilmesine ilişkin bir uygulamanın başladığından bahsetmiştik. 28 Eylül’de de yeni ürün üretimi ile ilgili bir konuya değinmiştik. [...]

  3. 27 Kasım 2008 saat 1:31 pm Yerel Seçim ve Sigorta | Sigortajans diyor ki:

    [...] ilgili herhangi birşey eklemeyi düşünmüyorum ama yeni ürün üretmekle ilgili yazımızı okumanızı önereceğim. Bu yazı etiketlenmemiş. [...]

  4. 7 Aralık 2008 saat 12:55 pm Yerel Seçim ve Sigorta « Sigorta Danışmanı diyor ki:

    [...] ilgili herhangi birşey eklemeyi düşünmüyorum ama yeni ürün üretmekle ilgili yazımızı okumanızı [...]

E-posta gizli kalacak.

Website örneği

Yorumunuz: